/Technologie
Technologie2018-08-11T16:27:11+01:00

Zuiveren van de lucht

Om de stadslucht in de binnenstad van Eindhoven schoon te maken, worden dertig door ENS Urban ontwikkelde luchtzuiveringssystemen ingezet. Deze systemen maken gebruik van een innovatieve luchtzuiveringstechnologie die zonder gebruik van filters fijnstof, roet en andere soorten luchtvervuiling verwijdert en schone lucht onze wereld in blaast.

Hoe werkt het?

De luchtzuiveringstechnologie die wordt gebruikt om de lucht in Eindhoven te zuiveren, is ontwikkeld door ENS Urban en werkt op basis van positieve ionisatie. De vieze lucht wordt het systeem in gezogen. Hier worden de (fijne) stofdeeltjes voorzien van een positieve lading. Daardoor zullen deze deeltjes richting een negatief oppervlak bewegen: de collectorplaat. Zodra de deeltjes deze plaat raken, hechten zij zich aan het oppervlak. De kleine (fijnstof) deeltjes op de plaat kleven aan elkaar vast en veranderen in grove deeltjes (grof stof). Vervolgens verlaat de schone lucht het systeem.

vervuilde lucht
schone lucht

ultrafijnstof
(PM0,1)

fijnstof
(PM10 & PM2,5)

positief ion

Een innovatieve luchtzuiveringstechnologie

Wij maken op onze website gebruik van cookies en ingesloten inhoud.     Instellingen Accepteren

Analytische cookies

Via Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Dit levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij onze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Lees meer over het gebruik van Google Analytics.

Ingesloten inhoud

Berichten op onze website kunnen voorzien zijn van ingesloten inhoud van derden (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo video’s, Google Maps en SoundCloud bestanden). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer u de andere website bezoekt. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, waaronder locatiegegevens en gebruikersactiviteit. Lees meer over het gebruik van ingesloten inhoud.